Ψυχολόγοι

Αναστασία Χανή

Η Αναστασία Χανή είναι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια. Είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας BSc in Applied Psychology και μεταπτυχιακού τίτλου στην Κλινική και Συμβουλευτική Ψυχολογία MSc in Clinical Psychology and Counselling, από το πανεπιστήμιο του Derby.

Ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο Roots Wellness Center ως Κλινική και Συμβουλευτική Ψυχολόγος, αναλαμβάνοντας μεγάλο αριθμό περιστατικών με κλινική εποπτεία. Διατέλεσε Συμβουλευτική Ψυχολόγος σε μη κερδοσκοπική οργάνωση, με κύρια καθήκοντα τη συμβουλευτική γονέων και παιδιών καθώς και την αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών και προβλημάτων συμπεριφοράς σε παιδιά σχολικής ηλικίας. Πλέον συνεργάζεται ιδιωτικά με Κέντρο Ειδικών Θεραπειών, αναλαμβάνοντας τόσο κλινικά περιστατικά όσο και συμβουλευτική ενηλίκων, εφήβων και παιδιών.

Παράλληλα, συνεργάζεται ιδιωτικά με Κέντρο Ειδικής Αγωγής, αναλαμβάνοντας παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες με σκοπό τη διαχείριση άγχους, την ενίσχυση κοινωνικών δεξιοτήτων καθώς και την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης τους. Ακόμα, διεξάγει online ατομικές συνεδρίες αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων, ενήλικες με ζητήματα άγχους, διάθεσης καθώς και ζητήματα αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης.

Τέλος, έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων που άπτονται των ζητημάτων της ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης, με επίκεντρο τη γνωσιακή συμπεριφορική παρέμβαση. Κύριος άξονας της θεραπευτικής διαδικασίας που εφαρμόζει, είναι να δημιουργεί μια σχέση ασφάλειας και εμπιστοσύνης με τον θεραπευόμενο, με στόχο τη βελτίωση της ψυχικής του υγείας.

Βασιλική Μπέλλου

Η Μπέλλου Βασιλική απέκτησε πτυχίο Ψυχολογίας, από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου  Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με τίτλο «Ψυχική Υγεία και Ψυχιατρική Παιδιών και Εφήβων» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πιστοποιημένη στην χορήγηση και βαθμολόγηση της «Κλίμακας Νοημοσύνης Wechsler για παιδιά (WISC-V GR).  Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος σε κέντρα ειδικών θεραπειών από το 2020, σε παιδιά με συναισθηματικές δυσκολίες, αγχώδεις διαταραχές, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, διαταραχή αυτιστικού φάσματος καθώς και συμβουλευτική γονέων.  Στο κέντρο μας εργάζεται από τον Σεπτέμβριο του 2022. Έχει ως στόχο την συνεχή εξέλιξη και ενημέρωση στον επαγγελματικό της τομέα, παρακολουθεί συνεχώς νέα σεμινάρια μεθόδων παρέμβασης.